Avukat Kayıt Kayıt

Av.tr Nasıl Alınabilir ?


  1. Ana Sayfa
  2. Av.tr
  3. Av.tr Nasıl Alınabilir ?
Nasıl Alınabilir ?

Av.tr Nasıl Alınabilir ?

Baroport'a giriş için, avukatların öncelikle Baroport'a üye olmaları gerekmektedir. Üyelik işlemi bir sefere mahsustur. Üye olmak için bağlı bulunulan Baro Başkanlığı'na başvurmak yeterlidir. Avukat, barosuna cep telefonunu ya da e-posta adresini de bildirdiği takdirde Baroport'a girmek için gerekli şifre bu adreslerden birine gönderilecektir. Eğer e-posta veya cep telefonu yoksa şifreler haftalık olarak Barolara gönderilen kargolar ile edinilebilecektir. Ancak bu şekilde şifre erişimi yavaş olacağından avukatların cep tel. ya da e-posta adreslerini baroya iletmeleri şifreye erişim işleminin anında yapılabilmesini sağlayacaktır.

Baroport'a üyelikle ilgili daha ayrıntılı bilgileri Baroport sayfasında Sıkça Sorulan Sorular Sorular sayfasından okuyabilirsiniz.

Baroport'a www.barobirlik.org.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.

Baroport'a giriş yapıldıktan sonra av.tr başvurusu yapılabilir. Başvurunun son aşamasında Av.tr Alan Adı Kullanım ve Tahsis Taahhütnamesi avukat tarafından çevrimiçi ortamda kabul edilecektir. Taahhütnameyi Türkiye Barolar Birliği'ne göndermeye gerek yoktur. Bu taahhütnamenin birer kopyası başvuran avukatın e-posta adresine ve Türkiye Barolar Birliği e-posta adresine gönderilecektir.

Bunun dışında Av.tr ile ilgili daha önceden uygulamada olan tüm mevzuat, yönetmelik ve kurallar aynen geçerlidir. Bu kuralları okumadan başvuru yapmayınız. İlgili mevzuat ve kurallara sağ taraftaki menüden ulaşabilirsiniz.

Diğer bilgiler için aşağıdaki açıklamaları okuyunuz.

1) "av.tr" Alan adını kimler alabilir:
Avukatlar, Avukatlık Büroları, Avukatlık Ortaklıklarına av.tr altında alan adı, örneğin xyz.av.tr, tahsis edilebilir. DNS yönetimine yapılan başvurular şahsi yapılabileceği gibi bunlar adına servis sağlayıcılar tarafından da yapılabilir.

2) Alan adı başvurunuzu yapmadan bu bölümde yer alan [av.tr] Alt Alan Adı Tahsis Kuralları ve [av.tr]Alt Alan Adı Tahsis ve Kullanım Taahhütnamesini lütfen dikkatlice okuyunuz.

3) Alt alan adları www.nic.tr adresinden online başvuru ile başlatılacak bir prosedüre göre verilmektedir. [av.tr] alt alan adı tahsisi için öncelikle www.nic.tr adresine online başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu başvuruyu kendiniz yapabileceğiniz gibi sizin adınıza servis sağlayıcınız da yapabilir.

Şayet Başvuruyu siz yapıyorsanız:

Online başvuru prosedürünün ilk adımı olarak bir "sorumlu kodu" almanız gerekmektedir. Sorumlu kodu almak için www.nic.tr adresinden yapacağınız online başvuru sırasında çalışan bir e-posta adresiniz ve vergi numaranız gerekmektedir. Ayrıca www.nic.tr adresine yapacağınız online başvuru sırasında yardım menüsünün altında bulunan formlardan alan adı tescil formunun başvuru esnasında ODTÜ'ye iletildiğinden emin olunuz. Gereksinim duyabileceğiniz diğer teknik bilgiler için servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.

4) www.nic.tr adresine yapılan başvurudan sonra Türkiye Barolar Birliği internet sitesinde yer alan www.barobirlik.org.tr/avtr/basvuru/ adresindeki çevrimiçi (online) başvuru bölümüne girerek TBB numaranız ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Daha sonraki bölümlerde istenen bilgileri de doldurduktan sonra sayfada çıkan av.tr Alan Adı Tahsis ve Kullanım Taahhütnamesini onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Taahhütnamenin birer kopyası TBB'ye ve başvuru sırasında bildirdiğiniz e-posta adresinize gönderilecektir.

5) Türkiye Barolar Birliği tarafından başvurunuz incelenerek onaylanması halinde bu onay DNS yönetimine bildirilecektir. Başvurunuzun onay veya red durumu hakkında e-posta adresinize bilgi verilecektir.

6) DNS yönetimi yapılan online başvurunun ardından Türkiye Barolar Birliğinden verilecek onay üzerine; tarafınıza, almak istediğiniz xyz.av.tr seklindeki alan adının [ yada almak istediğiniz av.tr altındaki alan adının] tahsisinin yapıldığına dair (online başvuru sırasında bildirdiğiniz adrese) bir elektronik posta gönderecektir. Bu elektronik postanın tarafınıza ulaşmasını takip eden 5 gün içinde size tahsis edilmiş alan adına ait ödemenin kredi kartıyla web üzerinden yapılması şarttır aksi takdirde tahsis edilen alan adı otomatik olarak silinecektir

7) Başvurusunu yapıp talepte bulunduğunuz [av.tr] altındaki alan adınız, [yada xyz.av.tr şeklindeki alan adınız]alan adının tahsisine dair elektronik posta geldikten itibaren kullanıma hazırdır.Tahsis işlemi tamamlanan bir alt alan adıyla ilgili ödemeler dahil tüm işlemler web üzerinden yapılacaktır. Ayrıca alan adına ilişkin tüm uyarılar tarafınıza elektronik posta yoluyla iletilecektir.

8) Tarafınıza tahsis edilen alan adına ilişkin tüm kurallar Avukatlık Kanunu, Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Meslek Kurallarına tabiidir. Avukatın mevzuata aykırı edimi halinde ilgili kurallar uygulanacaktır.

9) Başvurulara sahipleri başvurularıyla ilgili sonucu UBAP'tan takip edebilirler. 

  • Etiketler:
  • Sayfamızı Paylaşın:

Sayfa Yorumları

Yorum Ekleyin